Addresa:

str. Washington nr. 48A, etaj 1, sect. 1, Bucuresti

Contraindicații

Nu există contraindicații absolute pentru terapia cu laserele de putere mică. În literatura de specialitate despre lasere, se indică adesea că pacemaker-ul, sarcina, epilepsia, infarctul miocardic etc. sunt contra-indicații pentru terapia cu laser.

Deoarece pacemaker-ele sunt dispozitive electronice și sunt încastrate în metal, ca atare complet neafectate de lumină, aici este vorba doar despre o neînțelegere. În ceea ce privește sarcina, trebuie desigur realizată o evaluare medicală a stării de sănătate a mamei. Lumina laser în sine nu afectează fetusul, deoarece foarte puțină lumină ar putea pătrunde, și nici de o altă afectare în rău nu poate fi vorba din moment ce mama a scapat de durerea de dinți sau de herpes. Se cunoaște că impulsurile de lumină vizibile, în special la o frecvență a impulsului în jur de 5-10 Hz, pot cauza atacuri epileptice, așa că trebuie avut grijă la instrumentele care pot produce reflexie vizibilă a luminii. Totuși sunt rare situațiile în care laserele terapeutice emit impulsuri de lumină vizibile. Nu există informații în literatura de specialitate care să indice că impulsurile de lumină invizibilă pot declanșa un atac epileptic.

Cancerul, sau suspiciunea de cancer, nu trebuie niciodată tratate de nespecialiști. Acest lucru nu pentru că terapia cu laser nu ar avea un efect pozitiv asupra cancerului, ci deoarece legea nu permite nimănui altcuiva decât specialiștilor să trateze cancerul. În ceea ce privește pacienții care au primit tratament radioterapeutic, este interesant de aflat că există o serie de studii care arată faptul că la animalele tratate cu radioterapie, rezultatele testelor clinice au fost mai bune când anterior s-a efectuat tratament cu laser terapeutic.