Addresa:

str. Washington nr. 48A, etaj 1, sect. 1, Bucuresti


 

Vârsta e doar un număr

Vârsta pacienţilor la care se poate efectua toxina botulinica poate varia larg între 25 şi 70 de ani în funcţie de momentul apariţiei ridurilor. Datorită receptivităţii neuromusculare şi a calităţii pielii ne vom aştepta la rezultate mai bune la tineri (35 – 40 ani) şi mai modeste la vârstnici (ridurile sunt deja adânc „săpate” în piele, iar efectul durează mai puţin). Şi la bărbaţi rezultatele pot fi mai puţin spectaculoase deoarece musculatura lor este mai puternică!

Cele mai multe riduri de pe chipul nostru sunt datorate acţiunii îndelungate, voluntare sau involuntare a muşchilor mimicii (de sub piele) asupra tegumentului nostru. Astfel se produc: ridurile de încruntare (dintre sprâncene) ridurile frontale, ridurile „laba de gâscă” (de la colţul ochilor), (dar şi celelalte deja menţionate mai sus). Tocmai aceste riduri sunt principala indicaţie în tratamentul cu toxina botulinica, la bărbaţi şi femei. Aceste riduri (mai ales cele de încruntare) dau un aspect ursuz, supărat (chiar furios), trist sau obosit în totală neconcordanţă cu relitatea, care surprind neplăcut oamenii din jur. De aceea persoanele în cauză au de suferit datorită expresiei lor faciale, de multe ori involuntară. Tocmai în această privinţă tratamentul cu toxina botulinica poate avea un rezultat pozitiv deosebit de spectaculos!

Interventiile estetice cu acid hialuronic nu mai sunt o noutate.

Acidul hialuronic este o proteina intalnita natural in piele si in articulatii, rolul acesteia fiind de hidratare a colagenului si elastinei si de mentinere a elasticitatii, supletii si tonicitatii pielii.

Este un lider in combaterea procesului anti-ageing prin toate formele sale, fie ca vorbim de redobandirea volumului facial, prin umplerea si netezirea ridurilor statice (pometi, riduri nazo-geniene, cearcane) sau restabilirea balantei hidrice la nivelul mainilor, gatului, decolteului sau buzelor.

dr. Rodica Crutescu

Medic primar
CHIRURGIE PLASTICA - MICROCHIRURGIE RECONSTRUCTIVA

ACTIVITATE PROFESIONALA:
“Pregatirea si formarea ca tanar specialist si apoi ca medic primar in cadrul Clinicii de Chirurgie Plastica si Microchirurgie Reconstructiva a Spitalului Clinic de Urgenta Bucuresti, pe o perioada de 18 ani, mi-a permis participarea la peste 3500 de interventii chirurgicale ca si chirurg secund, si la peste 3000 de interventii ca si chirurg principal.”

MEMBRU FONDATOR:
Societatea Academica Romana de Chirurgie Plastica si reconstructive
Societatea Romana pentru medicina estetica
Asociatia Chirurgilor Plastici din Romania
MEMBRU ACTIV:
Asociatia Chirurgilor Plastici din Romania
Academia Europeana de Chirurgie cosmetica (EACS)
CURSURI ABSOLVITE:
Peeling-ul chimic mediu cu fenol
Peeling-ul mediu cu laser
Cursul de injectare a toxinei botulinice tip A- Dysport, Beaufour IPSEN, Bucuresti, 2001
Workshop intinerire faciala prin injectarea de toxina botulinica si fillere – Sinaia, 2007
Cursul de Chirurgie Plastica Estetica- Advances in Aesthetic Plastic Surgery: The Cutting Edge VII, Noiembrie 2008, New York, S.U.A;
Workshop „Protocolul standard de injectare- Sculptra”-2009

 

Estetica medicala

Injectarea cu toxina botulinica  (DYSPORT, BOTOX) reprezintă un tratament utilizat pentru a îndepărta sau diminua ridurile faciale în special cele care dau aspectul încruntat, „ laba de gâscă”, ridurile de la nivelul frunţii, ridurile „de tristeţe” de la colţurile gurii dar şi de a ameliora aspectul benzilor verticale de la nivelul gâtului. Cu toate acestea mimica, expresivitatea feţei, în esenţă, se păstrează!

Toxina botulinica este injectata direct în muşchii din jurul ridurilor cu ajutorul unui ac foarte mic. În cazul în care există disconfort, acesta este minim şi durează câteva secunde.

Tratamentul durează câteva minute. Odată injectată, toxina botulinica blochează transmiterea impulsurilor nervoase la muşchi, permiţându-le acestora să se relaxeze.


Proceduri faciale

TRATAMENTUL RIDURILOR FACIALE
Umplerea ridurilor profunde:

 • temporară cu acid hyaluronic
 • temporara cu toxina botulinica LIFTING FACIAL – Injectare cu toxina botulinica

TRATAMENTUL CEARCĂNELOR - Umplerea temporară cu acid hyaluronic
AUGMENTAREA VOLUMETRICA A POMETILOR - Corecția defectelor minore prin umplere temporară cu acid hyaluronic
MODELAREA BUZELOR – UMPLERE, VOLUM, CONTURURI BINE DEFINITE, CORECTAREA ASIMETRIILOR SI IMBUNATATIREA FORMEI - Modelarea temporară a buzelor cu acid hialuronic ( rezultate între 6-8 luni)
BIOREVITALIZARE –Regenerare si hidratare cu acid hyaluronic
BIOREVOLUMETRIE FACIALA – Rejuvenarea complete a fetei

TERAPIA VAMPIR (PRP)

Injectarea de plasma bogata in plachete (PRP = “platelet rich plasma”) este un tratament revolutionar. Plasma bogata in plachete (PRP) se prepara prin recoltarea unei mici cantitati de sange de la pacient (similar cu prelevarea de sange pentru analize), care este apoi prelucrat prin centrifugare, proces care separa plachetele de celelalte celule sangvine. Lichidul obtinut este plasma bogata in plachete, deci un cocktail concentrat de factori de crestere, capabil sa influenteze semnificativ regenerarea tesuturilor.

TRATAMENT PRX-T33

PRX-T33 este un gel care se aplica printr-o tehnica speciala, imbunatatirea estetica fiind imediata si totodata tesutul este profund hidratat. Acest produs este unic deoarece combina efectele H2O2 si concentratia mare de TCA pentru o stimulatie a dermei eficienta.

Indicatii:

 • pierderea fermității pielii pe față
 • fermitatea pielii in zona decolteului
 • cicatrici
 • vergeturi
 • adjuvant in tratamentul melasmei si hiperpigmentarii cutanate

Avantaje:

 • Nu necesita injectare
 • Nu este dureros
 • Nu este photosensitiv
 • Durata tratamentului este de 10-15 minute
 • Rezultate imediate.