Addresa:

str. Washington nr. 48A, etaj 1, sect. 1, Bucuresti

Hidrocolonoterapia

Hidrocolonoterapia este o procedura non-invazivă şi nedureroasă, ce se realizează cu ajutorul unui tehnologii de ultimă generaţie, cu rolul de a iriga colonul. Astfel, colonul este curăţat de materii reziduale, toxine, gaze şi paraziţi, oferind ulterior o stare generală de bine, cu multiple beneficii asupra organismului.  Aparatul permite un control foarte fin al presiunii si temperaturii apei ce este infiltrata in colon, tratamentele desfasurandu-se personalizat pentru fiecare client in parte.

Metoda este blândă și nedureroasă. Pacientul va fi culcat pe pat si conectat la dispozitv. Se introduce apa filtrată care umple colonul și în scurt timp se va percepe o senzație de "plin". Urmează evacuarea apei cu toate rezidurile întâlnite în cale. Tandemul infuzie - evacuare se repetă de mai multe ori până când apa iese curată din organism.

Procedura

Aparatul Hermann este computerizat și reglează temperatura pentru spălarea intestinului, prin introducerea unei sonde care introduce și recuperează apa purificată. Procedura nu este una dureroasă în general. În cel mai rău caz, se poate crea o senzație de disconfort pentru o scurtă durată de timp. Pacientul va purta un halat, așa că nu există motiv pentru existența senzației de jenă.

  • Durata medie a unei ședințe este de aproximativ 45 minute și constă în infuzia de apă purificată în colon via rectum.
  • Temperatura apei este cuprinsă între 30-40 grade (Celsius). Presiunea și temperatura apei sunt permanent monitorizate.
  • Este de subliniat faptul că toate instrumentele care intră în contact cu pacientul sunt de unică folosință.
  • Procedura se realizează în sistem închis, ceea ce permite ca întreg conținutul intestinal să fie transportat în sistemul de evacuare, ferind persoanele de mirosuri dezagreabile.
  • Pe durata unei ședințe tandemul "infuzie –evacuare" se repetă de câteva ori și este însoțit de un ușor masaj abdominal.

In timpul tratamentului, medicul va va explica si va va da toate informatiile pe care le doriti referitor la aceasta terapie.

Dupa tratament, veti primi informatii utile despre dieta pe care va trebui sa o urmati in zilele de dupa terapie, precum si alte informatii utile referitoare la suplimente alimentare, stil de viata si obiceiuri alimentare.

In ce cazuri nu este recomandata hidrocolonoterapia:

  • Hemoroizi în stare avansată
  • Cancer rectal
  • Cancer de colon
  • Sarcină
  • Epilepsie
  • Boli de inimă severe
  • Hernie abdominală
  • Boala Crohn
  • Colita ulcerativa
  • Diverticulita
  • HTA severă
  • Anemie severă

Recomandari:

  • Previne cancerul de colon
  • Bolile parazitare
  • Afecțiuni hepato biliare
  • Boli autoimmune
  • Diaree
  • Celulită
  • Eliminarea kilogramelor nedorite
  • Sindromul colonului iritabil
  • Mirosul neplăcut al pielii
  • Candida
  • Balonare
  • Constipația
  • Diminuarea durerilor menstruale
  • Îmbunătățește viața sexuală
  • Hernie abdominala
  • Interventii chirurgicale abdominale sau colorectale recente.

Sfaturi pentru sanatatea colonului:

  • consuma alimente bogate in fibre:legume, fructe, cereale integrale, paine integrala etc.. "Cantitatea optima recomandata este de 30g/zi", ne spune specialistul;
  • consuma alimente probiotice (lactobacili - se gasesc in iaurturi, kefir etc.) si prebiotice (fructooligozaharide, precum napii sau cicoarea);
  • suplimentele cu fibreiti pot fi, de asemenea, de ajutor pentru mentinerea sanatatii colonului;
  • evita consumul de alcool si cafea;
  • renunta la fumat;
  • fa exercitii fizice in mod regulat;
  • consuma 2 litri de apa pe zi.

 

Există un protocol recomandat inainte de efectuarea sedintelor de hidrocolonoterapie:

  • cu 1-2 zile înainte, nu este indicat să consumi alimente greu digerabile sau care balonează;
  • recomandăm evitarea consumului de băuturi carbogazoase;
  • cu o seară înainte, se poate  administra un laxativ.

După efecturea ședinței de hidrocoloterapie se recomandă:

  • administrarea unui probiotic;
  • repaus alimentar de câteva ore;
  • reluarea alimentației în cantități mici sau consumul de mese bogate în enzime, sucuri verzi și salate.