Addresa:

str. Washington nr. 48A, etaj 1, sect. 1, Bucuresti

Ce este Quantum Resonance Magnetic Analyzer?

Analizorul cu biorezonantă magnetică este un echipament care poate analiza și reda sub forma unor tabele și diagrame starea de sănătate a pacientului. Spre deosebire de alte metode de scanare, acest aparat redă o imagine holistica. Mai mult decât atât, specificitatea și precizia analizei sunt impresionante. Inițial această tehnologie a fost dezvoltată în urma unei colaborări susținute a medicilor, informaticienilor, fizicienilor și a fost utilizată în primă instanță în domeniul aeronauticii pentru a evalua starea de sănătate a cosmonauților pe parcursul antrenamentelor, dar și în cazul misiunilor spațiale. La momentul acutual această tehnologie a devenit mai accesibilă, dar cu toate acestea există foarte puține clinici care dispun atât de suportul tehnic, cât și de medici specializați cu o vastă experiență.

Cum funcționează?

Organismul uman este format dintr-un conglomerat de celule care se organizează sub forma unor țesuturi, organe și ulterior sisteme de organe. Fiecare particulă este caracterizată de un câmp magnetic. Însumând valorile corespunzătoare fiecărei celule în parte se obține un câmp magnetic relevant în cuantificarea stării de sănătate a întregului organism. Orice modificare a stării obișnuite de funcționalitate duce la perturbări ale câmpului magnetic.
S-a obținut, în urmă multiplelor studii de cercetare, ca în cazul oricărei analize, un sistem de referință care este alcătuit din toate valorile corespunzătoare unui om sănătos.  Aparatul scanează în multiple secvențe tot corpul și execută măsurători, iar valorile sunt ulterior comparate cu sistemul de referință și astfel pot fi identificate diferite patologii.

Care sunt avantajele utilizării acestei metode?

Un beneficiu principal  face referirere la faptul că modalitatea de investigare este neinvazivă și nedureroasă,  astfel se elimină cele mai importante senzații de disconfort ale pacientului. Pentru a se desfășura, procedeul nu necesită înțepături, administrarea unor substanțe de contrast, iar aparatul nu produce leziuni nici prin iradiere nici prin vreun alt mecanism.
Foarte important este că analiza vizează toate compartimentele corpului uman. Acest lucru este esențial pentru că bolilele nu se instalează independent la un anumit nivel, ci sunt rezultatul unui cumul de factori, spre exemplu gastritele care au o componentă  psihologică dar sunt influențate și de sistemul nervos, tranzitul intestinal este modulat și de secrețiile  glandelor anexe ale tubului digestiv, iar bolile sistemului cardiovascular sunt în strânsă legătură cu cele ale sistemului renal.
Spre deosebire de alte investigații, scanarea cu ajutorul analizorului cu biorezonantă magnetică are și o componentă profilactica. Boala nu apare la fel de brusc precum simptomatologia, ea este doar stadiul final al unor modificări ce apar timpuriu și care prin sumație și evoluție culminează prin apariția unor stări care alertează pacientul,  dar acest lucru se produce tardiv. Analizorul are capacitatea de a identifica schimbările care încă nu au devenit sesizabile prin alterarea stării de bine a pacientului și astfel se poate lucra la prevenirea apariției bolii diminuând substanțial riscurile la care suntem expuși.
Costurile și timpul sunt alte aspecte  demne de luat în considerare atunci când starea de sănătate este o prioritate, când se dorește o evaluare amănunțită și completă în sistemul sanitar clasic ne așteptăm la sume exorbitante, cozi interminabile, și rezultate care ne sunt comunicate după săptămâni și uneori chiar luni. Analizorul vine în întâmpinarea acestor nevoi ale pacientului, aparatul scanează în doar câteva minute, iar rezultatul este comunicat într-un interval de timp asemănător și mai mult decât atât fiecare celulă a organismului este evaluată în cadrul aceleași ședințe.

Ce presupune testarea in sine?

Întregul procedeu este  extrem de simplu, pacientul stă într-o poziție extrem de confortabilă pe tot parcursul evaluării, iar analiza în sine presupune scanarea prin intermediul unui electrod pe care pacientul îl ține în mână pe parcursul câtorva minute. Pentru a se obține o testare corectă este necesar ca pacientul să nu se miște și să nu vorbească.

De ce ai nevoie de un specialist care să interpreteze această analiză?

Este adevărat că aparatul oferă informații extrem de precise și conclusive, însă ochiul format al unui specialist cu experiență este cel care face posibile asocierile între diverse patologii și identificarea unor lanțuri de cauzalitate, spre exemplu tahicardia într-un sindrom anxios diferă substanțial de cea în cadrul unor hiperfunctii tiroidiene.

În concluzie, analizorul cu biorezonantă Quantum oferă o metodă extrem de complexă, dar rapidă, neinvaziva și nedureoasa prin care se poate face o analiză completă a întregului organism, se poate identifica o disfuncție încă nematerializata printr-o boală, dar și patologii însoțite de simptomatologie.